Rozenkwekerij Leon Sauvageot

Bedrijfsinfo | Producten | Transport & Opslag | Contact

Geschiedenis

Al sinds 1928 worden er in de familie Sauvageot rozen gekweekt. Mijn opa Leonard Sauvageot begon hiermee naast het kweken van fruitbomen.

Hij kreeg 6 zonen, die allen in het bedrijf, wat later de Gebr. Sauvageot werd, werkzaam waren. De rozenteelt was inmiddels hoofdzaak geworden. Verder kweekte men stamrozen, kerstbomen, coniferen, ligustrum, en had men asperges.

In 1965 trouwde mijn vader en stapte hij uit de maatschap met zijn broers. Hij begon, samen met mijn moeder, voor zichzelf met rozen, coniferen, erica's en asperges.

In 1984 begon ik, Leon Sauvageot, samen met mijn vader een maatschap. De teelt van erica gracilis en de teelt van kasrozen waren er inmiddels bij gekomen, en werden verder uitgebreid. Later kwam ook mijn broer Peter in de maatschap, en werd dit P. Sauvageot en Zn.
De asperge was inmiddels uit het teeltplan, en de kasrozen teelt was de hoofdteelt. We kweekten voor bijna alle grote vermeerderingsbedrijven uitgangsmateriaal voor in de kassen.
Ook werd er in deze tijd veel gemechaniseerd. Zo waren wij een van de eersten die de rozen machinaal gingen rooien. Dit gebeurde met een zelf omgebouwde prei rooier. Verder werd het afknippen van het wilde loof zittend, en nu zelfs liggend gedaan. Dit alles werd met zelf ontworpen en gemaakt machines gedaan. Dit verlichte vele werkzaamheden.